Vinaora Nivo Slider

Σχετικά με το ΕΚΑ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Ακτινολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα.

Ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό να δημιουργήσει ένα επιστημονικό βήμα για όσους ασχολούνται με την προαγωγή, τη μελέτη, την προβολή και την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής της στον ευρύτερο χώρο της Ακτινολογίας και των απεικονιστικών μεθόδων γενικότερα.

Το Κολλέγιο επιδιώκει επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια της Ακτινολογίας με όλες τις σύγχρονες και μελλοντικές μορφές που πιθανόν λάβει.


ΕκδηλώσειςΝέα


Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Α' Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ


Οκτώβριος 2019-Ιούνιος 2020


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ακτινολογίας Τομέα Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης 2018-2019

 

Οκτώβριος 2018-Ιούνιος 2019


ΘΩΡΑΚΑΣ-ΚΑΡΔΙΑ
ΑΓΓΕΙΟΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΙΔΟΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΕΠΤΙΚΟ–ΣΥΜΠΑΓΗ
ΟΥΡΟΠΟΙΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ESOR Course on Mechanical Thrombectomy

ESOR 2019 ASKLEPIOS Lille Mechanical Thrombectomy web final

June 26–28, 2019, Lille, France

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Erasmus Muculoskeletal 2019Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


XVII Balcan Congress Of Radiology

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


24o Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας

24 DSA 

 

14-16 Νοεμβρίου 2019

Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

 

Πάτρα

 

Απεικόνιση στην Ογκολογία
Επεμβατική Ακτινολογία
Ιατρική Φυσική - Πληροφορική
Πυρηνική Ιατρική - PET/CT
Αναπνευστικό Σύστημα - Θώρακας
Απεικόνιση Μαστού
Καρδιά - Αγγεία
Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
Κεφαλή - Τράχηλος
Κοιλιά - Συμπαγή όργανα / ΓΕΣ
Μυοσκελετικό Σύστημα
Ουροποιογεννητικό Σύστημα - Γυναικεία Πύελος
Παιδιατρική Ακτινολογία
Επίγουσα Ακτινολογία

 

 

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Εργασιών 5 Σεπτεμβρίου 2019 

 

Θα χπορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits)

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

RSNA 105th Annual Meeting

rsna2019 

 

1-6 December, 2019

Chicago, IL

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

6o Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

6opanellinio2019 

  13-15 Δεκεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη

 

Grand Hotel Palace

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στο τεύχος Απριλίου 2019 του περιοδικού Radiology δημοσιεύονται διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για τη χρήση της Ολόσωμης Μαγνητικής Τομογραφίας (WB-MRI) στο Πολλαπλό Μυέλωμα με συμμετοχή του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ (Καθ. Λ. Ε. Μουλοπούλου). Με τις οδηγίες εισάγονται τα τυποποιημένα κριτήρια MY-RADS (Myeloma Response Assessment and Diagnosis System). Το πλήρες κείμενο του άρθρου μπορείτε να βρείτε εδώ.


Στις 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διεθνές σεμινάριο Stroke in 2019: Where we stand in diagnosis and management” (Course Director: Καθ. Μ. Αργυροπούλου). Διοργανωτές του σεμιναρίου ήταν το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Lille (Lille, France), το Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ελληνικό Κολλέγιο Ακτινολογίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο από τις διαλέξεις του σεμιναρίου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://media.conferre.gr/index.php/item/391-stroke-in-2019-where-we-stand-in-diagnosis-and-management


Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2015 – Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

Το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ εφαρμόζει από το 2017 πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001 : 2015 για την Παροχή Διαγνωστικών, Θεραπευτικών και Επεμβατικών Απεικονιστικών Πράξεων σε όλες τις Μονάδες του (Κλασικής Ακτινολογίας, Μαστογραφίας, Υπερήχων, Αξονικής Τομογραφίας, Μαγνητικής Τομογραφίας, Ψηφιακής Αγγειογραφίας, Οστεοπυκνομετρίας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ανακουφιστικής Αγωγής). Από τον Ιανουάριο 2019 το Εργαστήριο έλαβε πιστοποίηση εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το παραπάνω Πρότυπο και για τα εξής πεδία εφαρμογής: Παραγωγή Επιστημονικού Έργου και Ερευνητική Δραστηριότητα (Scientific and Research Activities). 


Έκδοση νέου βιβλίου για την Απεικόνιση Βαρύτητας Διάχυσης του Γαστρεντερικού Σωλήνα (Editors: Sofia Gourtsoyianni, Nikolaos Papanikolaou) από τον εκδοτικό οίκο Springer

Περισσότερα...


ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Η Καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Αργυροπούλου έγινε επίτιμο μέλος και τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Εταιρίας Ακτινολογίας κατά την διάρκεια των Journees Francophones de Radiologie 2018.

Περισσότερα...


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΟ INTERNATIONAL MYELOMA WORKING GROUP

Στις 4/10/2018 δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Cancer Journal (IF: 8,125) διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για το πολλαπλό μυέλωμα και τις λοιπές πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες από το International Myeloma Working Group με κεντρική συμμετοχή μελών του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

 

Περισσότερα...


ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Απεικόνισης του Ουροποιογεννητικού Συστήματος - European Society of Urogenital Radiology (Βαρκελώνη, 13-16 Σεπτεμβρίου) η εργασία “Stripped fetal vessel sign: MRI appearance of a novel pathological finding in patients with invasive placenta” C Bourgioti, A Konstantinidou, K Zafeiropoulou, ME Nikolaidou, K Chatoupis,A Antoniou, S Fotopoulos, LA Moulopoulos από το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του ΕΚΠΑ βραβεύτηκε ως η καλύτερη προφορική παρουσίαση του Συνεδρίου (1st Best Presentation of Members' Day)