Vinaora Nivo Slider

Σχετικά με το ΕΚΑ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Ακτινολογίας είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα.

Ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό να δημιουργήσει ένα επιστημονικό βήμα για όσους ασχολούνται με την προαγωγή, τη μελέτη, την προβολή και την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής της στον ευρύτερο χώρο της Ακτινολογίας και των απεικονιστικών μεθόδων γενικότερα.

Το Κολλέγιο επιδιώκει επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια της Ακτινολογίας με όλες τις σύγχρονες και μελλοντικές μορφές που πιθανόν λάβει.


ΕκδηλώσειςΝέα


Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Α' Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ 2019-2020


Οκτώβριος 2019-Ιούνιος 2020


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ακτινολογίας Τομέα Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης 2019-2020

 

 

Οκτώβριος 2019-Ιούνιος 2020


 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Εκπαιδευτική Ημερίδα του Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

 

 

με θέμα «ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ»

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»

Αίθουσες ΔΙΕΚ ΓΝΝΠ


 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


3ο ΘΕΡΙΝΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΊΑΣ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ


 3 THERINO SXOLEIO

“Η ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΊΑ ΣΥΝΑΝΤΆ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠAIΔΙΚΉ”


23-25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2020


ΗΡΆΚΛΕΙΟ, ΚΡΉΤΗΣ
Ibis Styles Heraklion Central

 

 

 

Συνδιοργανωτές:  Ρευματολογική Κλινική ΠΓΝΗ
   Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνησης ΠΓΝΗ
   
Χορηγούνται 20 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits)

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ECR 2020


 ECR 2020

March 11-15 2020

Vienna

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


2η EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

 

με Θέμα "ΟΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΓΚΟΜΟΡΦΕΣ ΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΦΡΟΥ"
Σάββατο 30 Μαΐου 2020
Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα.


 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


IBUS 2020 Athens Course


 IBUS2020

11-13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

IASO Hospital Marousi

ΑΘΗΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο RSNA 105th Annual Meeting

Το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του ΕΚΠΑ συμμετείχε φέτος στις εργασίες του συνεδρίου της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βορείου Αμερικής (Radiologic Society of North America - RSNA) με προσκεκλημένη ομιλία στο πλαίσιο του Hot Topic Session: Imaging of the Placenta-Where Do We Stand in 2019? με τίτλο Current status and International Consensus on MR Imaging of PAS disorders (Ομιλήτρια: Χ. Μπουργιώτη) και με προφορική επιστημονική ανακοίνωση με τίτλο Abnormal fetal placental vasculature on MRI of patients at high risk for Placenta Accreta Spectrum Disorders: analysis of 155 cases (Authors: Bourgioti C, Konstadinidou A, Zafeiropoulou K, Tzavara C, Fotopoulos S, Daskalakis G, Nikolaidou ME, Theodora M, Moulopoulos LA).


Στο τεύχος Απριλίου 2019 του περιοδικού Radiology δημοσιεύονται διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για τη χρήση της Ολόσωμης Μαγνητικής Τομογραφίας (WB-MRI) στο Πολλαπλό Μυέλωμα με συμμετοχή του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ (Καθ. Λ. Ε. Μουλοπούλου). Με τις οδηγίες εισάγονται τα τυποποιημένα κριτήρια MY-RADS (Myeloma Response Assessment and Diagnosis System). Το πλήρες κείμενο του άρθρου μπορείτε να βρείτε εδώ.


Στις 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το διεθνές σεμινάριο Stroke in 2019: Where we stand in diagnosis and management” (Course Director: Καθ. Μ. Αργυροπούλου). Διοργανωτές του σεμιναρίου ήταν το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Lille (Lille, France), το Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ελληνικό Κολλέγιο Ακτινολογίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο από τις διαλέξεις του σεμιναρίου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://media.conferre.gr/index.php/item/391-stroke-in-2019-where-we-stand-in-diagnosis-and-management


Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2015 – Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

Το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ εφαρμόζει από το 2017 πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001 : 2015 για την Παροχή Διαγνωστικών, Θεραπευτικών και Επεμβατικών Απεικονιστικών Πράξεων σε όλες τις Μονάδες του (Κλασικής Ακτινολογίας, Μαστογραφίας, Υπερήχων, Αξονικής Τομογραφίας, Μαγνητικής Τομογραφίας, Ψηφιακής Αγγειογραφίας, Οστεοπυκνομετρίας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ανακουφιστικής Αγωγής). Από τον Ιανουάριο 2019 το Εργαστήριο έλαβε πιστοποίηση εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το παραπάνω Πρότυπο και για τα εξής πεδία εφαρμογής: Παραγωγή Επιστημονικού Έργου και Ερευνητική Δραστηριότητα (Scientific and Research Activities). 


Έκδοση νέου βιβλίου για την Απεικόνιση Βαρύτητας Διάχυσης του Γαστρεντερικού Σωλήνα (Editors: Sofia Gourtsoyianni, Nikolaos Papanikolaou) από τον εκδοτικό οίκο Springer

Περισσότερα...


ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Η Καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Αργυροπούλου έγινε επίτιμο μέλος και τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Εταιρίας Ακτινολογίας κατά την διάρκεια των Journees Francophones de Radiologie 2018.

Περισσότερα...


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΟ INTERNATIONAL MYELOMA WORKING GROUP

Στις 4/10/2018 δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Cancer Journal (IF: 8,125) διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για το πολλαπλό μυέλωμα και τις λοιπές πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες από το International Myeloma Working Group με κεντρική συμμετοχή μελών του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

 

Περισσότερα...